Pentru ca acizii Omega-3 sunt necesari pentru sanatatea dumneavoastra si pentru ca organismul nu poate produce în mod eficient Omega-3 din surse proprii , trebuie sa obtineti Omega-3, fie din alimentatie, fie din suplimente.

Printre sursele naturale de acizi Omega-3 putem enumera anumite alimente vegetale, cum ar fi semintele, uleiul, nucile, care pot furniza ALA , în timp ce pestele gras , cum ar fi macroul, heringul, sardinele, somonul constituie surse de EPA si DHA.

Desi in organismul dumneavoastra se poate converti ALA în EPA si DHA, acest lucru nu se face în mod eficient. Prin urmare, pentru a va asigura ca in dieta dumneavoastra aveti un aport suficient de acizi grasi Omega-3, trebuie sa consumati cel putin doua portii de peste gras pe saptamana, sau ar trebui sa vi se recomande suplimente cu Omega-3, ca ingredient alimentar.

Daca nu sunt consumate de cel putin doua portii de peste gras pe saptamana, sau echivalentul in suplimente nutritive, atunci este posibil ca organismul dumneavoastra sa nu achizitioneze aportul recomandat de acizi grasi “esentiali” Omega-3.